“LLUITAREM CONTRA EL FORT MENTRE SIGUEM FEBLES I CONTRA NOSALTRES MATEIXOS QUAN SIGUEM FORTS”

LLUÍS M. XIRINACS. 1973

Crònica de la vaga de fam. Acte d’inici i roda de premsa

Avui 1 de febrer, a les 11h, hem començat la vaga de fam per la pau a Palestina amb el ritual d’inici, consistent en beure un got d’aigua, davant més de 150 assistents a l’acte, com a gest de solidaritat amb la població palestina que, no sols està patint fam, sinó que viu una massacre diària sense escapatòria ni defensa possible. 

El nostre primer objectiu és contribuir a un immediat posicionament del Govern Espanyol que, com a mínim: 

  1. Posi fi al comerç d’armes amb Israel. L’embargament a la compra i venda d’armes és una obligació moral, però també legal: el marc jurídic espanyol prohibeix la venda d’armes a països en conflicte o que vulneren greument els Drets Humans. 
  1. Doni suport a la denúncia de Sud-àfrica contra Israel per genocidi a Gaza davant la Cort Internacional de Justícia de l’ONU: ara encara més, quan la Cort considera plausible aquest crim. 

Amb aquestes mesures, el Govern Espanyol podrà exercir més pressió per aconseguir un alto el foc permanent i la llibertat de totes les persones preses o captives, com a base per una sortida justa i negociada del conflicte. 

Però, també volem contribuir a suscitar accions de la ciutadania per sortir de la impotència i de la passivitat, per contribuir a posar les bases d’una pau justa. Molta gent ens pregunta, què podem fer? 

Podem: 

  • Organitzar i prendre part en xerrades i dejunis en els propers dies per donar suport als objectius de la vaga de fam. 
  • Participar en les organitzacions i en les manifestacions / campanyes que convoquen 

https://vagadefamperpalestina.cat/que-puc-fer/,

especialment les del dia 7 de Febrer https://framaforms.org/adhesions-jornada-de-lluita-7f-1706281907 

  • Fem objecció fiscal a la defensa militar, tot contribuint amb els nostres diners a donar suport a iniciatives de pau, moviments de solidaritat i de resistència noviolenta. 
  • Assistir a les activitats que anunciem a l’agenda

Ha donat la benvinguda Pep Mària, en nom de la comunitat de jesuïtes del carrer Palau, que ens acull: “donem suport a aquesta acció cívica i demanem als creients de totes les religions que preguin per la pau a l’Orient Mitjà”. 

Gabriela Serra ha agraït els oferiments que hem tingut d’altres espais, el suport de l’equip mèdic que ens farà el seguiment i, òbviament, la comunitat que ens acull al Migra Studium. 

Entre les tres vaguistes, Gabriela Serra Frediani, Llum Mascaray Olivera i Martí Olivella Solé hem fet la lectura del manifest

En nom propi i de moltes altres organitzacions, hem rebut el suport de: 

Salah Jamal de la Comunitat Palestina 

“No tinc més paraules que d’agraïment i solidaritat amb les companyes i el company que comencen la vaga de fam en protesta pel genocidi que s’està duent a terme a Palestina. Aquest gest – la vaga de fam – no és un petit gest, és un gran gest. La Comunitat Palestina us l’agraeix molt”. 

“Les elits mundials i els nostres governants són còmplices de l’estat d’Israel. Els estats estan ajudant a aquest genocidi contar el poble palestí”. “Hi ha un divorci entre la ciutadania que s’està mobilitzant i els governs”. 

Àlex Guillamon de La Fede – 128 ONG per a la justícia global 

“Som aquí per solidaritat personal i institucional. Amb les tres persones que inicien la vaga de fam compartim molts anys de treball i d’acció per la pau i la solidaritat des d’una òptica de lluita noviolenta”. 

“El que passa a Palestina avui marcarà el futur de les properes dècades arreu”. 

“Fem una crida a ampliar les accions, les mobilitzacions i els actes a tots nivells per estendre aquest clam per la pau”. 

Brian Anglo de l’Associació catalana de Jueus i Palestins – JUNTS 

“Qualsevol persona que tingui una mica de simpatia o d’empatia ha de clamar amb contra aquesta massacre que està havent-hi a Gaza, a Palestina”. 

“Israel juga la carta de l’antisionisme i vol implicar tot el poble jueu envers la seva acció contra el poble palestí. Al meu parer, com a jueu, és manifestar que l’Estat d’Israel no representa tots els jueus”. 

“Desitgem que aquesta vaga de fam ajudi a que el govern espanyol i el català trenquin les seves relacions amb el govern d’Isarel”. 

…………………………… 

Migra Studium, carrer Palau 3, 08002 Barcelona, cada dia de 10 a 21h (darrere de l’Ajuntament “nou”) 

Seguiu les novetats a www.vagadefamperpalestina.cat 

També a Telegram: https://t.me/vagadefamperpalestina

I a les xarxes amb les etiquetes: #VagaDeFamPerPalestina / #FamdePau / #StopArmesAmbIsrael 

Contacte: info@vagadefamperpalestina.cat / Telèfon premsa: 93 441 19 47