“LLUITAREM CONTRA EL FORT MENTRE SIGUEM FEBLES I CONTRA NOSALTRES MATEIXOS QUAN SIGUEM FORTS”

LLUÍS M. XIRINACS. 1973

 Onzè Comunicat de la vaga de fam 

Diumenge, 11 de febrer de 2024 

 Podeu continuar si no ho heu pogut fer fins ara, enviant còpia de la carta i el manifest al Ministre d’Afers Exteriors. Gràcies!! Animeu a fer-ho a individus i entitats, que vulguin recolzar la Pau a Palestina. Demà activarem una nova fase de la campanya de pressió al Gobierno Español. Estigueu a punt!! 

Cal enviar-ne moltes més! Trobareu com fer-ho a vagadefamperpalestina.cat/allau-de-cartes

Avui, ens han visitat el Síndic de Barcelona i la diputada catalana a Madrid, Gala Pin. 

 David Bondia, Síndic de Greuges de Barcelona: Hi ha tres persones a Barcelona que fa onze dies que estan en vaga de fam, demanaria als i les nostres representants municipals que s’hi acostin per escoltar les seves reivindicacions, les comparteixin o no, i, sobretot, per interessar-se pel seu estat de salut. 
 Gala Pin, diputada d’En Comú Podem / Sumar, s’ha solidaritzat amb la vaga i els seus objectius i s’ha posat a la nostra disposició per portar al Congrés de Diputats les nostres peticions i demanar resposta al Ministre. 
20 universitaris dels EUA han acabat vaga de fam de 8 dies contra el suport de la seva universitat a Israel i per denunciar el càstig indiscriminat del poble palestí. 
Xavier Melloni en la conversa d’aquesta tarda sobre El caràcter profètic i místic del dejuni, ha destacat que el renunciar a l’instint bàsic de menjar genera empatia i desvetllament per la causa que defensen les vagues 

 Noves activitats que trobaràs amb més detall a l’agenda

Dilluns 12, a les 20:00h Concert del Cor en Desacord, cançons de lluita i d’alliberament 

Dimarts 13, a les 19:00h Xerrada: Els dejunis de Gandhi, Artur Domingo 

Dimecres 14, a les 19:00h Xerrada: Contra la llei d’estrangeria, la vaga de fam pendent? 

Avui hem rebut el suport i han participat en l’activitat, entre d’altres, de: 

Agustí Rochet, Álvaro Mellado, Amadou Ndiath, Ariadna Pujol, Carme Beltrán, Claudio Garrido, Dolors, Eulàlia Montoriol, Francesc Colomí, Frederic Pareja, Gabriela Lerices, Glòria Andrés, Isabel Llinars, Isabel Moga, Jonàs Benaroch, Jorge Mario Garzón, José Luis Pagáan, Josep Maria Rierola, Josep Miñambres, M. Carme Molist, M. Isabel Roura, Mª Teresa Gascón, Maria Arrese, Maria Dolors Bosch, Maria Mercè Morgui, Margot Fuentes, Maria Recolons, Maria Teresa Edo, Marta Fernández, Marta Jürgens, Mª Teresa Alegre, Mercè Manzano, Mireia Claramunt, Montse Berbel, Montse Solé, Montserrat Costa, Nani Vall-llobera, Núria Puigbó, Olga Balcells, Pascual Sierra, Paula Jubert, Pedro Cameira, Sadurní Tudela, Santi Torres, Xavier Oliva 

Cada dia que passa ens cal més calma, i malgrat que agraïm les visites, el millor és que poseu l’energia en accions per la pau a Palestina, en enviar totes les cartes que pugueu al Ministre. 

Si voleu visitar-nos, només us podrem atendre de les 17 a 19h. I, sempre ens podrem veure en les activitats citades entre 19 i 21h. 

Ja tenim uns 200 col·lectius que manifesten el seu suport amb el compromís d’emprendre accions per la pau a Palestina. Vegeu llista completa a vagadefamperpalestina.cat/suports/

Els nous d’avui són: 

Comunitat de San Antoni de Pubilla Cases i Can Vidalet (l’Hospitalet de Llobregat), Taula de diàleg per la Convivència i Interculturalitat del Guinardó, MIJAC 

Per a nous suports, envieu el nom del col·lectiu/organització i la proposta d’acció que voleu emprendre a: info@vagadefamperpalestina.cat 

Algunes activitats d’entitats i col·lectius: 

Tall de la circulació a la Pobla de Segur (Pallars Jussà) 
Col·lectiu Agudells. 

Altres sectors rellevants que es mouen:

Als Goya, diverses celebritats porten adhesius: Stop Comerç d’Armes amb Israel. Alto el foc, ja.  L’actriu espanyola Alba Flores demana l’alto el foc a Gaza a Goya 2024: “En aquests temps foscos, amb 30.000 morts, costa venir a celebrar alguna cosa. Tant de bo des del Govern d’aquest país es puguin fer coses” 

Totes les notícies les podeu trobar a vagadefamperpalestina.cat/media/ 

Un missatge, amb un somni engrescador d’una francesa que viu a Brasil: 

Les quiero expresar mi adhesión a su acto, mi solidaridad y mi cariño. 

Sueño en un contagio de su «grève de la faim» al estilo del contagio de la lucidez en la novela de Saramago: 

primero uno en Andalucía, después otro en Bélgica, después diez en Catalunya, después 19 estudiantes en una universidad estadounidense, después centenares en varios continentes, luego miles y millones … y toda la actividad portuaria está paralizada, los «dockers» se niegan a transportar armas y los obreros se niegan a fabricarlas, mientras judíos y árabes israelíes hacen una gran huelga de hambre juntos… los gobiernos se asustan, primero prohíben, Macron manda sus policías entrenados a reprimir desde los «Gilets jaunes» ahora con armas de guerra, Bukele manda encarcelar unos dos mil jóvenes, Netanyahu y Milei mandan a matar los huelguistas… pero ya no se puede parar la Humanidad cuando ha dicho Basta! ¡Basta de crímenes y de impunidad para los grandes criminales de guerra! ¡Que florezca la humanidad! Ese gritito es mi homenaje… por ahora. 

Con un abrazo fraterno, Anabuela 

Per acabar un regal musical d’avui, des de Centelles dedicat als vaguistes i als objectius de pau a Palestina. 

Comparteixen aquesta versió del Cant dels Ocells del Pol i la Sandra. 

També des del Montseny, Martí Boada ens diu: 

La vostra lluita 

es testimoni de combat valent, que ens alliçona 

als que estem contemplant el cruel moment, 

des del confort del cau personal… 

Endavant! 

Per mantenir-vos al corrent de la vaga de fam i de les activitats, subscriviu-vos al canal de Telegram t.me/vagadefamperpalestina. Ja hem passat dels 420! Convideu a d’altres a inscriure-s’hi. 

Podeu llegir i escampar tots els comunicats diaris a vagadefamperpalestina.cat/dietari/

No ens pregunteu què podeu fer per nosaltres, 

preguntem-nos què podem fer junts 

per una vera pau a Palestina! 

 

Migra Studium, carrer Palau 3, 08002 Barcelona, cada dia de 17 a 19h (darrere de l’Ajuntament “nou”) 

Seguiu les novetats a www.vagadefamperpalestina.cat 

També a Telegram: https://t.me/vagadefamperpalestina

I a les xarxes amb les etiquetes: #VagaDeFamPerPalestina / #FamdePau / #StopArmesAmbIsrael 

Contacte: info@vagadefamperpalestina.cat / Telèfon premsa: 93 441 19 47