“LLUITAREM CONTRA EL FORT MENTRE SIGUEM FEBLES I CONTRA NOSALTRES MATEIXOS QUAN SIGUEM FORTS”

LLUÍS M. XIRINACS. 1973

Novè Comunicat de la vaga de fam 

Divendres, 9 de febrer de 2024 

 Continuem rebent desenes de nous missatges confirmant que heu enviat còpia de la carta i el manifest al Ministre d’Afers Exteriors. Podeu continuar si no ho heu pogut fer fins ara. Gràcies!! Animeu a fer-ho tothom, individus i entitats, que vulguin recolzar la Pau a Palestina. 

Cal enviar-ne moltes més! Trobareu com fer-ho a vagadefamperpalestina.cat/allau-de-cartes

Avui, ens hem entrevistat amb un premi Nobel de la Pau i amb Ca la Dona. 

 Amb Carlos Umaña, Campaña Internacional per a l’Abolició de les Armes Nuclears (ICAN), Premi Nobel de la Pau 2017. 
 Amb el grup de Ca la Dona, veteranes pacifistes i feministes 
Recollida de signatures per a la carta al Ministre. A Terrassa, de 9 a 9, informació de la vaga i de les activitats, plantades i xerrades d’Aturem la guerra 
 L’activitat del vespre: Pere Ródenas amb una visió coherent en tots els àmbits del Naturisme: la pràctica de la no violència

Noves activitats que trobaràs amb més detall a l’agenda vagadefamperpalestina.cat/agenda/

Dilluns 12, a les 19:00h. Concert del Cor en Desacord 

Dimarts 13, a les 19:00h. Xerrada: Els dejunis de Gandhi, Artur Domingo 

Dimecres 14, a les 19:00h. Xerrada: Contra la llei d’estrangeria, la vaga de fam pendent? 

 Ja tenim l’enllaç al Telenotícies Migdia de TV3 d’ahir 8 de febrer pels qui no el poguéreu veure. La notícia és molt beu. 

Totes les notícies les podeu trobar a vagadefamperpalestina.cat/media/ 

Avui hem rebut l’escalf, entre d’altres, de: 

Agustí Codinach, Albert Martín, Assumpta Barbens, Carlos Benito, Carme Batet, Carme Munté, Estibaliz Álvarez, Gemma Pimenta, Ismael Konate, Israel, Iván Molinos, Josep Lluís Cruz, Josep Maria Bové, Justo Moreno, Lluís Morgui, Maria Peix, María Pilar Calle, Marijo Saludes, Mercè Parra, Miquel Insausti, Montserrat Cervera, Núria Sesé, Sònia Olivella, Vicky Moreno 

Cada dia que passa ens cal més calma, i malgrat que agraïm les visites, el millor és que poseu l’energia en accions per la pau a Palestina, en enviar totes les cartes que pugueu al Ministre. Si voleu visitar-nos, només us podrem atendre de les 17 a 19h. I, sempre ens podrem veure en les activitats citades entre 19 i 21h. 

Ja tenim quasi 200 de col·lectius que manifesten el seu suport amb el compromís d’emprendre accions per la pau a Palestina. Vegeu llista completa a vagadefamperpalestina.cat/suports/

Els nous d’avui són: 

Acció per una Ciutadania Solidària (ACCISOL), Associació de veïns del barri de La Pau, Associació veïnes de Serra Marina de Sta. Coloma de Gramenet, Ateneu de St. Roc de Badalona, Casal Cal Temerari (St. Cugat del Vallès), Comissió catalana Agenda Llatinoamericana Mundial, Coral Primavera per la Pau (Mataró), Grup de Pintors de St. Andreu, Grup municipal Col·laborem de Santa Coloma de Cervelló, JOC Nacional de Catalunya i les Illes, Marea Pensionista de Sant Martí, No en el meu nom, Plataforma SAD Catalunya, Sant Cugat amb Palestina – plataforma en suport al poble palestí, Serveis d’Atenció Domiciliària de Catalunya, Xarxa Feminista 

Algunes activitats de les entitats: 

Justícia i Pau ha convocat tot el dia d’avui una Jornada de dejuni i reflexió per la pau en suport de la #VagaDeFamPerPalestina. Han compartit lectura de textos, comentari dels impactes de les campanyes, debat de la situació de Gaza i les estratègies de la no violència en contextos de conflicte. 

A 9 barris porten el recompte de dies. @9barrispuntinfo i
Al Mercat de Sta. Coloma de Gramenet, ubiquen Gaza 

El President del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, Jordi Cuadras, ha escrit això a tots els ajuntaments catalans: 

“Com segurament ja sabeu, fa nou dies que els activistes catalans Martí Olivella, Gabriela Serra i Llum Mascaray estan en vaga de fam a la Fundació Migra Studium de Barcelona demanant la pau a Palestina i, tot atenent la seva invitació, el Fons Català els hem visitat i ens han fet arribar la demanda que el municipalisme català continuï reclamant la fi del conflicte. 

Per tot això, partint del posicionament que va adoptar el Fons Català el novembre de 2023, hem cregut oportú adaptar-lo a les circumstàncies actuals i fer-ne la proposta de moció “El municipalisme català per la Pau: alto el foc a Gaza” que avui us trametem, per tal que la poseu a consideració del vostre consistori.” 

Algunes de les frases que heu escrit al llibre de visites: 

 • Palestines, palestins: heu de vèncer, perquè la vostra és una causa justa, i el món no serà el que ha de ser, si vosaltres no podeu tornar a la vostra pàtria. (Clara) 
 • Bon testimoni: contra el genocidi, empatia i compromís. No en el nostre nom. (Alícia) 
 • Un testimoni potent i transformador de consciències, imprescindible en una societat tan inconscient com la nostra. No al genocidi. No en el nostre nom. (Xavier) 
 • El vostre testimoni ens ensenya que és important posar el cos, el cap i el cor en la causa de buscar la pau i aturar genocidis, especialment el del poble palestí. Tant de bo l’entorn vibri amb aquest gest generós i solidari. (Neus) 
 • Moltes gràcies per tanta fermesa, accions com la que heu engegat ens donen força i ànims per denunciar el genocidi que viu el poble palestí. (Jordi) 
 • Sense lluites no hi ha victòries. (SAD) 
 • Sois un revulsivo para nuestra sociedad y, en concreto, para nuestras vidas: no nos quedaremos quietas y calladas ante tanta barbarie. (María) 
 • Tot el meu suport i solidaritat per dur a terme un mitjà de lluita tan arrelat a la tradició de la noviolència. (Artur) 
 • La millor aportació que es pot fer per a les generacions que venen al darrere és predicar amb l’exemple. Fa cinquanta anys, va ser en Xiri (Xirinacs). (Carles) 
 • Mirarem la lluna, però ens preocuparem també pels dits que l’assenyalen. 
 • Ens sacsegeu la consciència amb la vostra acció i el vostre compromís. (Jordi) 
 • Com deia Gandhi, “la pau és el camí per a la pau”. (Marisol) 
 • Molta gent us seguim i aprenem amb vosaltres. (Enric) 
 • Diuen que una flor no fa estiu, però sabem que anuncia la primavera. (Migra Studium) 

Per a nous suports, envieu el nom del col·lectiu/organització i la proposta d’acció que voleu emprendre a: info@vagadefamperpalestina.cat 

Per mantenir-vos al corrent de la vaga de fam i de les activitats, subscriviu-vos al canal de Telegram t.me/vagadefamperpalestina. Ja hem passat dels 400! Convideu a d’altres a inscriure-s’hi. 

Podeu llegir tots els comunicats diaris a vagadefamperpalestina.cat/dietari/ 

No ens pregunteu què podeu fer per nosaltres, 

preguntem-nos què podem fer junts 

per una vera pau a Palestina! 

Migra Studium, carrer Palau 3, 08002 Barcelona, cada dia de 17 a 19h (darrere de l’Ajuntament “nou”) 

Seguiu les novetats a www.vagadefamperpalestina.cat 

També a Telegram: https://t.me/vagadefamperpalestina

I a les xarxes amb les etiquetes: #VagaDeFamPerPalestina / #FamdePau / #StopArmesAmbIsrael 

Contacte: info@vagadefamperpalestina.cat / Telèfon premsa: 93 441 19 47