“LLUITAREM CONTRA EL FORT MENTRE SIGUEM FEBLES I CONTRA NOSALTRES MATEIXOS QUAN SIGUEM FORTS”

LLUÍS M. XIRINACS. 1973

Manifest

Vaga de fam per la pau a Palestina: prou comerç d’armes amb Israel!

Cansades de tantes dècades de colonització, d’ocupació, d’apartheid, d’assassinats i bombardejos asimètrics de l’Estat d’Israel contra la població palestina, tot saltant-se les resolucions de Nacions Unides i els acords d’Oslo dels dos estats.

Desesperades per tanta infàmia, tanta mentida, tanta doble mesura, tant silenci que ens fa còmplices dels crims contra la humanitat que, en nom de la legítima defensa i de la seguretat nacional, s’estan cometent a Israel/Palestina.

Encoratjades pel centenar de manifestacions que el 20 de gener arreu de l’Estat Espanyol han reclamat “Aturar el genocidi a Palestina. Fi al comerç d’armes i a les relacions amb Israel”. www.proucomplicitat.cat  

Ens declarem en vaga de fam per contribuir a un immediat posicionament del Govern Espanyol que, com a mínim:

1. Posi fi al comerç d’armes amb Israel. És una obligació moral, però també legal: el marc jurídic espanyol prohibeix la venda d’armes a països en conflicte o que vulneren greument els Drets Humans.

La campanya Prou Comerç d’Armes amb Israel! ja compta amb milers d’adhesions, amb 300 organitzacions i un centenar d’artistes i del sector cultural.

El govern del Partit Popular va suspendre la venda d’armes a Israel quan aquest va atacar Gaza el 2014.

2. Doni suport a la denúncia de Sud-àfrica contra Israel per genocidi a Gaza davant la Cort Internacional de Justícia de l’ONU. 

També demanem al Parlament de Catalunya que aprovi en les properes setmanes la proposta de resolució de suport a aquesta denúncia de Sud-àfrica.

Amb aquestes mesures el Govern Espanyol podrà exercir més pressió per aconseguir un alto el foc permanent i la llibertat de totes les persones preses o captives, com a base per una sortida justa i negociada del conflicte.

*  *  *

Deixar de menjar és un acte d’empatia amb les persones que estan sotmeses a patir fam de pau cada dia. 

Entenem que el nostre, és un petit gest. No pot ni vol obligar ningú. S’adreça a la consciència de la ciutadania, de les organitzacions, dels partits, dels parlaments i dels governs… perquè cadascú, des de les seves possibilitats i responsabilitats contribueixi a aturar les guerres, les morts i la destrucció; a aturar l’espiral de por, dolor, trauma, ràbia i violència; a crear les condicions per una vida digna, amb seguretat, respecte i reconeixement de les necessitats de pertinença de les diferents comunitats humanes.

La ciutadania també podem fer pressió, tot trencant la complicitat, quan: 

  • Organitzem xerrades i dejunis en els propers dies per donar suport als objectius de la vaga de fam.
  • Participem en les organitzacions i en les manifestacions / campanyes que convoquen (web)
  • Fem objecció fiscal a la defensa militar, tot contribuint amb els nostres diners a donar suport a iniciatives de pau, moviments de solidaritat i de resistència noviolenta.

Gabriela Serra Frediani, Llum Mascaray Olivera, Martí Olivella Solé.

Barcelona, 1 de febrer de 2024,  en el 76è aniversari de l’assassinat de M. Gandhi (30 de gener de 1948), el mateix any que Israel va declarar la independència i que Palestina va patir la Nakba (el Desastre) (15 de maig de 1948).

Som a Migra Studium, carrer Palau 3, 08002 Barcelona (darrere de l’Ajuntament “nou”). Visites particulars de 16 a 18h. Activitats públiques, consulteu AGENDA.

Seguiu novetats a www.vagadefamperpalestina.cat   Correu-e: info@vagadefamperpalestina.cat 

També a Telegram: https://t.me/vagadefamperpalestina.

I xarxes amb etiquetes: #VagaDeFamPerPalestina / #StopArmesAmbIsrael  / #FamdePau