“LLUITAREM CONTRA EL FORT MENTRE SIGUEM FEBLES I CONTRA NOSALTRES MATEIXOS QUAN SIGUEM FORTS”

LLUÍS M. XIRINACS. 1973

 Dotzè Comunicat de la vaga de fam 

Dilluns, 12 de febrer de 2024 

 Demà enviarem una nova carta que conté paràgrafs com aquests: 

Sr. José Manuel Albares, Ministro de Asuntos Exteriores, Unión Europea y Cooperación 

¡MENSAJE URGENTE, RESPUESTA INMEDIATA! 

Miles de personas están en peligro de muerte y decenas de miles han sido asesinadas, están heridas y desaparecidas. ¡Fin al comercio de armas con Israel ya! 

Este titular movilizaría su Gobierno con todos sus recursos si fuera en cualquier lugar del mundo, por cualquier causa. ¿Por qué no por el pueblo palestino? 

Ciertamente, no ha retirado y ha aumentado la ayuda a la UNRWA, pero si continúa autorizando la compra y venta de armas a Israel, como ha puesto de manifiesto la investigación del Centro Delàs publicada en ElDiario.es, ¿a quién servirá la ayuda humanitaria? 

… 

En nombre de la dignidad humana, ordene el inmediato cese de todo contrato, actual o anterior, de compraventa de armamento con Israel y de su correspondiente importación o exportación. 

No tome esta decisión por la huelga de hambre, tómela por el sentido más elemental de no ser cómplice en la pérdida de vidas de personas palestinas

 Gerardo Pisarello, diputat d’En Comú Podem – Sumar, ha reafirmat el suport rebut del seu grup i s’ha compromès ha presentar preguntes al Govern sobre els objectius de la vaga de fam. 
 Oriol Junqueras i Pau Morales, diputat, (ERC) han recolzat la vaga i els seus objectius i han començat a fer gestions per obtenir més ressò mediàtic i polític 

 Noves activitats que trobaràs amb més detall a l’agenda vagadefamperpalestina.cat/agenda/. 

Dimarts 13, a les 19:00h Xerrada: Els dejunis de Gandhi, Artur Domingo 

Dimecres 14, a les 19:00h Xerrada: Contra la llei d’estrangeria, la vaga de fam pendent? 

El Cor en Desacord, ha tancat el dia amb un concert participatiu amb cançons populars i revolucionàries 

Avui hem rebut el suport i han participat en l’activitat, entre d’altres: 

Anna Lopez, Pascual Sierra, Glòria Andrés, Gabriela Lerices, Carme Beltrán, Isabel Moga, Sara Vidal, Lourdes Parramon, Xavier Alonso, Elena Mas, Sergio Faundez, Ana Romero, Diana Gay, Lluís Busquets, Jordi Lopez, Joaquin Coronel, lena Algaba, Llorenç Olivé, Lilian Bermúdez, Martí Abril, Ignasi Hosta, Nati Cuy, Jordi Gomez, Carmen Roman, Jaume Comellas, Brian Anglo, Carles Casarramon, Luís Blanco, Josep M. Martí, Jesus Vinyes, Líria Roman 

Cada dia que passa ens cal més calma, i malgrat que agraïm les visites, el millor és que poseu l’energia en accions per la pau a Palestina, en enviar totes les cartes que pugueu al Ministre. 

Si voleu visitar-nos, només us podrem atendre de les 17 a 19h. I, sempre ens podrem veure en les activitats citades entre 19 i 21h. 

Ja tenim uns 200 col·lectius que manifesten el seu suport amb el compromís d’emprendre accions per la pau a Palestina. Vegeu llista completa a vagadefamperpalestina.cat/suports/

Els nous d’avui són: 

#RegularizacionYa, Associació La Floresta Contra Fronteres, AUPA’M (agrupació d´usuaris/es i profesionals al voltant de l’autobús de metadona), Bombers Indignats, CGT, CNT-AIT Martorell, Comunidad de Siervas de San José de Sant Vicenç dels Horts, Comunitat cristiana de base de Santa Coloma de Gramenet, Crida constituent, Famílies per Palestina, Fòrum-Grama de Santa Coloma de Gramenet, Front d’Alliberament Gay de Catalunya, Fundació Pere Casaldàliga, Grup Anti-repressió Esquerra de l’Eixample, Grup Dones Artemis de Santa Coloma de Gramenet, Observatori Drets Econòmics, Socials, Culturals i Ambientals (DESCA), Observatori contra l’Homofòbia, Parroquia de Santa María de Tolosa (Gipuzkoa), Plataforma SOS Gent Gran de Santa Coloma de Gramenet, Procés Constituent, Santa Coloma en Comú, Sindicato Mantero BCN, Xarxa de suport “Tras la manta”. 

Per a nous suports, envieu el nom del col·lectiu/organització i la proposta d’acció que voleu emprendre a: info@vagadefamperpalestina.cat 

Totes les notícies les podeu trobar a vagadefamperpalestina.cat/media/ 

Per mantenir-vos al corrent de la vaga de fam i de les activitats, subscriviu-vos al canal de Telegram t.me/vagadefamperpalestina. Ja hem passat dels 445! Convideu a d’altres a inscriure-s’hi. 

Podeu llegir i escampar tots els comunicats diaris a vagadefamperpalestina.cat/dietari/ 

Algunes activitats d’entitats i col·lectius: 

Aturem les guerres de Lleida, portant cartes a correus 

No ens pregunteu què podeu fer per nosaltres, preguntem-nos què podem fer junts per una vera pau a Palestina!

Migra Studium, carrer Palau 3, 08002 Barcelona, cada dia de 17 a 19h (darrere de l’Ajuntament “nou”) 

Seguiu les novetats a www.vagadefamperpalestina.cat 

També a Telegram: https://t.me/vagadefamperpalestina

I a les xarxes amb les etiquetes: #VagaDeFamPerPalestina / #FamdePau / #StopArmesAmbIsrael 

Contacte: info@vagadefamperpalestina.cat / Telèfon premsa: 93 441 19 47