“LLUITAREM CONTRA EL FORT MENTRE SIGUEM FEBLES I CONTRA NOSALTRES MATEIXOS QUAN SIGUEM FORTS”

LLUÍS M. XIRINACS. 1973

Cinquè Comunicat de la vaga de fam

Dilluns, 5 de febrer de 2024

Avui amb una mica més de calma i les visites aplegades entre 16 i 19h, hem pogut posar les bases de la nova fase: els vaguistes hem enviat carta i manifest al Ministre d’Afers Exteriors dient els motius pels quals fem la vaga de fam i demanant una resposta. L’objectiu principal de la vaga de fam és incidir en el Govern Español perquè:

1. Posi fi al comerç d’armes amb Israel.

2. Doni suport a la denúncia de Sud-àfrica contra Israel pel genocidi a Gaza davant la Cort Internacional de Justícia de l’ONU.

Molts pregunteu cada dia, què puc fer? Proposem que pots contribuir afer arribar un allau de cartes directament al Ministre d’Afers Exterior. Cadascú pot fer-ho de forma fàcil, tot enviant-li la carta que els vaguistes li hem enviat junt amb el manifest. I,qui vulgui, òbviament, pot afegir-hi una carta personal o de grup explicant qui és i els motius.

Aquí tenscom enviar les cartes. Inundem el Ministeri de cartes durant aquesta setmana. Una petita acció que tots podem feramb molt d’impacte!

vagadefamperpalestina.cat/allau-de-cartes/

Hem començat el dia, però, amb una entrevista en directe als matins de CatRadio a la Gabriela Serra. De moment, una trentena de publicacions periòdiques i la viquipèdia s’han fet ressò de la vaga de fam. Les podeu trobar a vagadefamperpalestina.cat/media/. També la IAC ens ha fet als tres una entrevista amb vídeo. Si tens accés a mitjans o a periodistes, els hi pots proposar que informin de l’acció.

Recorda les interessants activitats i accions dels propers dies que trobaràs amb més detall a l’agenda

 Dimarts 6, a les 19:30h Xerrada: Reflexions sobre la Pau i la Guerra

Dimecres 7, tot el diai arreu. Accions: Estimem Palestina, Defensem la Vida: Aturem-ho tot!

Jornada de lluita pel poble palestí a nivell mundial. Els sindicats han cridat a fer aturades laborals el mateix dia 7F a les 12h.

Dijous 8, a les 19:00h Xerrada: Palestina, una història de colonialisme d’assentament

Divendres 9, a les 19:00h Xerrada: Naturisme: la pràctica de la no violència

Avui s’ha afegit a la vaga de fam Antoni Soler, d’Amics de l’Arca i Fundipau, passant el dia amb nosaltres, i fent48 hores de dejuni, des d’ahir al migdia fins demà a l’hora de dinar.

Sabem que altres persones estan fent accions semblants o que preparen fer-lesaltres dies d’aquesta setmana.

Una trentena de membres de Marea Pensionista també han estat donant suporti llegint un manifest

Avui hem rebut l’escalfi hem recollit propostes, entre d’altres, de:

Alejandro Forero, Alfredo Lafuente, Ángela Rodriguez, Araceli Caballero,Eligio Medina,EsterRocabera, Feliu Madaula, Iñaki Rivera, Joan Andreu Parra, Jordi Soriano, Laura Blanco, Laura Pérez, Manoli Prada,Marcel Joan Alsinella,Maria Majó,Mercè Izquierdo, Miguel Cárdenas, OdetteViñas, Paco Centeno, Paco Hernández, Quico Porret, Raimon Mateu, Ramiro Pámpols, Rocío Elvira Quezada, Txema Gómez

Recordeuque si voleuvisitar-nos, us podrem atendre entre les 16 a 19h. I, sempre enspodrem veure en les activitats citadesentre 19 i 21h.

Ahir vàrem tenir undia intens,que acabàambuna trobada amb membres de laComunitat Palestina. 

En solidaritat amb Palestina, sindicats, treballadores de tots els sectors, ateneus, estudiants, col·lectius de basei moltes més ens convoquem a una jornada de lluita el proper dia 7 de febrer a tot Catalunya.

L’objectiu de la jornada és aturar l’activitat en la mesura del possible, i que sigui una jornada de lluita. Aturada laboral, a partir de les 12h.Manifestació al Parc del Clot –Barcelonaa les 18h. 

Totes les convocatòries a https://www.instagram.com/p/C21vo7-KhmM/?igsh=dzJ0cmg2MGlscTJ0

Ja tenim 60 col·lectiusque manifestenel seu suportambel compromís d’emprendre una accióper la pau a Palestina. Vegeu llista completa a vagadefamperpalestina.cat/suports/. Els nous d’avui són:

ACO (Acció Catòlica Obrera),Associació Migració i Economia Social i Solidària–MIGRESS,Bombers per la República,Col·lectiu de l’Agenda Llatinoamericana (Sentmenat),Comitès de Solidaritat Oscar Romero de Barcelona, Coordinació de la secretaria de Moviments Socials|USTEC·STEs (IAC), Dones per Dones,Fundació Escoles Parroquials, Irídia, La Toporocha,Observatori del sistema penal i els Drets Humans, Palomitas de maíz,Plataforma Aturem les guerres de Girona, Plataforma desmilitaritzem l’ocupació, Plataforma Malgrat Acull (Malgrat de Mar), Rubí Solidari, SED Catalunya,SindiHogar-SindiLlar,Xarxa de cooperació al desenvolupament…

Per a nous suports, envieu el nom del col·lectiu/organització i la proposta d’acció que voleu emprendre a: info@vagadefamperpalestina.cat

Per mantenir-vos al corrent de la vaga de fam i de les activitats, subscriviu-vos al canal de Telegram t.me/vagadefamperpalestina. Ja som més de 320! Convideu a d’altres a inscriure-s’hi.

Podeu llegir tots els comunicats diaris a vagadefamperpalestina.cat/dietari/

No ens pregunteuquè podeufer per nosaltres, 

preguntem-nos què podem fer junts 

per una vera pau a Palestina!

Migra Studium, carrer Palau 3, 08002 Barcelona, cada dia de 16 a 19h (darrerede l’Ajuntament“nou”)

Seguiu les novetats a www.vagadefamperpalestina.cat

També a Telegram: https://t.me/vagadefamperpalestina.

I a les xarxes amb les etiquetes: #VagaDeFamPerPalestina / #FamdePau / #StopArmesAmbIsrael 

Contacte: info@vagadefamperpalestina.cat/ Telèfon premsa: 93 441 19 47